Rabobank overhandigt cheque aan Stichting voor monument


rabobanklogoOp dinsdag 21 juli overhandigde Rabobank-directeur M. Hofstede een cheque van 10.000 euro aan de Stichting Jacob Cornelisz. van Oostsanen, bestemd voor het monument voor Jacob dat op het plein bij het gemeentehuis zal worden geplaatst.

De feestelijke overhandiging vond plaats in de hal van het gemeentehuis van Oostzaan aan de Kerkbuurt, waar een nieuw servicepunt van Rabobank Zaanstreek is geopend. De Oostzaanse omroep Radio 9 deed verslag van de overhandiging.

overhandiging-cheque-rabobank2-small

overhandiging-cheque-rabobank3-small

Hedendaags portret van Jacob

Het eigentijdse monument voor Oostzaans beroemde kunstenaar is ontworpen door de Oostzaanse architecte Eva Stache. Het werk zal bestaan uit vier parallel opgehangen platen van roestvrij staal en kunststof, die zich binnen een roestvrijstalen ‘omlijsting’ van ca. 2 x 2 meter bevinden die uit een waterpartij oprijst. Wie recht vóór de sculptuur staat ziet het portret van Jacob, dat in drie dimensies is uitgespaard uit de platen.

Sponsors

Het monument komt tot stand dankzij de financiële steun en belangeloze inzet van diverse partijen uit de regio, waaronder behalve Rabobank Zaanstreek ook Meyn Food Processing Technology B.V. uit Oostzaan, Eva Stache en Gemeente Oostzaan.

In de media

De overhandiging van de cheque op 21 juli stond aangekondigd in het Noordhollands Dagblad/Dagblad Zaanstreek van 17 juli.

monument-ontwerp