Boekpresentatie Zaanse Parels op 14 september


Met een veelzijdig programma op meerdere locaties, vooral op de Zaanse Schans en in Zaandijk, wordt op 14 september het nieuwe boek Zaanse Parels gepresenteerd. Dit is het vervolg op het succesvolle boek en de website KijkZaans.nl. In het boek wordt onder andere het monument voor Jacob Cornelisz. van Oostsanen op het Kerkplein in Oostzaan uitgelicht. Ook Eva Stache, architect en ontwerpster van het monument voor Jacob, is een van de ‘Zaanse parels’.

Bij de boekpresentatie geven Egbert en Barbara van Wijk, oprichters van onze stichting, een lezing (om 14.00 uur op de Zaanse Schans in restaurant De Hoop op d’Swarte Walvis). Eva Stache geeft deze dag eveneens een lezing (zelfde locatie, 13.00 uur). Behalve Zaanse Parels zal ook onze uitgave van het schetsboek uit Jacobs werkplaats, Het vroegste Amsterdamse schetsboek, te koop zijn.

In Zaanse Parels laten interviews, kunstwerken, foto’s, gedichten, verhalen en recepten zien wat de kracht en de charme is van de Zaanstreek. Voor elke Zaanse plaats worden de tips aan de hand van een plattegrond toegelicht.

Meer informatie over de boekpresentatie:

Het boek wordt in een eenmalige oplage gedrukt. Al meer dan 2500 mensen hebben een exemplaar besteld. Wilt u er ook een hebben, bestel dan alvast op http://kijkzaans.nl/bestel of ga vanaf 16 september snel naar een van de Zaanse verkoopadressen (vermeld op de website). Op = op!

 

Datum: 14 september 2014

Locaties: Zaandijk, Koog aan de Zaan, Zaanse Schans

Toegang: De meeste programmaonderdelen zijn gratis toegankelijk, bij enkele onderdelen is vooraf reserveren noodzakelijk en betaalt u (ter plekke) een entreebedrag.