18 januari Jacob-rondleiding door het Amsterdams Historisch Museum: schrijf in vóór 1 januari!


Speciaal voor onze leden organiseren wij op zondag 18 januari 2009 een exclusieve Jacob-rondleiding door het Amsterdams Historisch Museum. Dit museum bezit een aantal belangrijke stukken van onze Oostzaanse meester en zijn tijdgenoten. Bovendien biedt het tijdelijk onderdak aan enkele werken van Jacob uit het Rijksmuseum, dat vanwege de grootscheepse verbouwing gesloten is.

Een ervaren gids van het museum zal de schilderijen van Jacob Cornelisz. van Oostsanen belichten en u aan de hand daarvan een kijkje geven in het Amsterdam van Jacobs tijd (ca. 1470-1533). Daarbij zal o.a. aandacht worden besteed aan Jacobs bijzondere schildering op doek van het Mirakel van de Heilige Stede, aan de stadsplattegrond van Jacobs kleinzoon Cornelis Anthonisz. en aan de schilderijen van Dirck Jacobsz. (zoon van Jacob Cornelisz.).

Aanmelden

Aanmelden voor de rondleiding is niet meer mogelijk.

Kosten

Deelname aan de rondleiding is gratis voor leden; u betaalt uitsluitend de entree voor het museum. Neem als bewijs van uw lidmaatschap Jacobsbode 15 mee! Niet-leden betalen 5 euro + museumentree en zijn voor dit bedrag meteen een jaar lid van de Stichting Jacob Cornelisz. van Oostsanen. De entree bedraagt 5 euro per persoon (inclusief groepskorting), museumkaarthouders gratis. Zowel de entree als het eventuele lidmaatschapsgeld kunt u ter plaatse afrekenen.